2011

GÈNESI => TALLER I PASSEJADA 2011

L’estiu de 2011 es va celebrar la primera actuació relacionada amb les passejades musicals instigades aleshores, així com ara, pel guitarrista i músic Pep Colominas. Concretament, es va organitzar una setmana musical que consistia en un taller d’iniciació musical amb musics professionals per a nens i nenes del poble d’Urús, combinat amb actuacions en directe que pretenien apropar la música a tots aquells que no la coneixien prou.

Igualment, aquell mateix estiu es va dur a terme la primera passejada musical, tot i que fos en un format que posteriorment ha evolucionat d’una manera diferent. En aquell estiu, es va convocar al públic a recórrer els racons més singulars del poble de Mosoll, com a preparació prèvia al concert que el músic Pep Colominas va oferir posteriorment a l’Església de Santa Maria de Mosoll.

Aquella passejada ja volia servir per “preparar” el públic per escoltar el concert, i s’acompanyava d’una guia que anava combinant les explicacions geogràfiques i històriques del recorregut a peu que s’anava fent amb indicacions musicals pertinents per entendre millor el repertori que s’oferia posteriorment a l’Església.

El resultat va animar als organitzadors a aprofundir en l’experiència de cara a l’any següent.